Zapraszamy na nasz
This is an example of a HTML caption with a link.

Dom Kultury Zacisze
ul. Blokowa 1,
www.zacisze.waw.pl
tel. (22) 679 84 69, 743 87 10

7.12 (sobota) ZAPACH ŚWIĄT warsztaty dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Artystyczne ozdoby na choinkę, malowanie bombek, akwarelowe bileciki prezentowe, kalendarz adwentowy, zdobienie pierników, lampiony w technice decoupage, dekoracje na świąteczny stół oraz eksperymenty ze śniegiem i kryształkami. Projekt realizowany w partnerstwie ze Środowiskowym Domem Samopomocy „Na Targówku”. Zajęcia bezpłatne – obowiązują zapisy. Finansowanie: Fundusz Animacji Kultury WPEK. Zapisy od 27.11.2019.

8.12 (niedziela) godz. 17.00 „4 rano” Dorota Koch – otwarcie wystawy malarstwa i tkaniny. Wernisażowi towarzyszy koncert „Strojnowy – pierwszy lider legendarnego zespołu DAAB”.  Wystawa czynna do 13.01.2020. Wstęp wolny.

8.12 (niedziela) godz. 17.00 „Strojnowy” koncert w składzie: Piotr „Struna” Strojnowski – wokal, Grzegorz Rytka – saksofon, Michał Marecki - instrumenty klawiszowe, Paweł Mazurczak – bass, Jacek Orłow – perkusja, Piotr Hrycyk - instrumenty perkusyjne, Krzysztof Nowicki – gitary, Łukasz Hodor – puzon, Mariusz Dziurawiec – soundmaster. Koncert towarzyszy otwarciu wystawy malarstwa i tkaniny Doroty Koch. Wstęp wolny.

13.12 (piątek) godz. 11.00 Klub Ludzi Kultury – spotkanie dotyczące życia artystycznego w stanie wojennym w Warszawie. Gość specjalny Janusz Leśniewski, aktor, artysta stanu wojennego.  Moderator Bogusław Falicki. Spotkanie w ramach „Szklanej Góry” MAL. Wstęp wolny.

14.12 (sobota) Sobota dla Małych i Dużych:

* Mali Einsteini – temat: Suchy lód i zimno. Doświadczenia i eksperymenty dla dzieci w wieku 4-9 lat. I grupa – godz. 10.00, II grupa – godz. 11.00, III grupa – godz. 12.00. Opłata: karnet 50 zł, pojedyncze zajęcia 30 zł.
* Makrama warsztaty dla dzieci i młodzieży: I grupa – godz. 10.00-12.00 (11-14 lat), II grupa – godz. 12.30-14.30 (6-10 lat z możliwością udziału rodzica). Udział bezpłatny – zapisy od 3.12.2019. Realizacja w ramach projektu warsztatów z artystami „Dzieciaki nie płacą” – Budżet Partycypacyjny 2019.
* Akryl dla dorosłych – cykl malarstwa dla dorosłych. Godz. 10.00-13.00. Opłata 40 zł (materiały własne).

15.12 (niedziela) godz. 17.00 Polarne Przygody Kuleczki spektakl muzyczny dla dzieci w wieku 3+ w wykonaniu Teatru Ptasie Melodie. Realizacja w ramach projektu „Dzieciaki nie płacą” – Budżet Partycypacyjny 2019. Bezpłatne wejściówki do odbioru od 1.12.2019 w kasie DK Zacisze – liczba miejsc ograniczona.

16.12 (poniedziałek) godz. 11.00 Opłatkowe spotkanie studentów UTW DK Zacisze. W programie: koncert „Od baroku do współczesności” oraz występ kabaretu Zatarg „Uśmiechnij się seniorze”. Wstęp wolny.

* „Od baroku do współczesności” koncert w wykonaniu Kamila Tomanka (skrzypce), Stanisława Tomanka (skrzypce), Marka Jankowskiego (wiolonczela). W programie utwory: Arcangelo Corelli, Antonina Dvoøáka, Antona Rubinsteina, Béli Bartók, Dymitra Szostakowicza. Utwory poprzedzone będą słowem o muzyce. Koncert realizowany w partnerstwie z Fundacją Pro Musica da Camera ze środków Dzielnicy Targówek m.st. Warszawy. Wstęp wolny.

* „Uśmiechnij się seniorze” występ kabaretu Zatarg. Realizacja w ramach Budżetu Partycypacyjnego 2019. Wstęp wolny.

18.12 (środa) godz. 11.00 Bożonarodzeniowe spotkanie Koła Terenowego Sybiraków Warszawa Praga-Północ. W programie koncert kolęd w wykonaniu zespołu wokalno-estradowego Zaciszańska Nuta pt. „Gdy się Chrystus rodzi”. Spotkanie w ramach „Szklanej Góry” MAL.

18.12 (środa) godz. 13.00 Bożonarodzeniowe spotkanie Związku Emerytów, Rencistów i Inwalidów Koło nr 5 - Zacisze. Spotkanie w ramach „Szklanej Góry” MAL.

19.12 (czwartek) godz. 18.00 „Jedzie Mikołaj” koncert świąteczny w wykonaniu dzieci z Zespołu Wokalnego Zaciesz, sekcji Keybord i Mały Muzyk. Wstęp wolny.

20.12 (piątek) godz. 11.00 Spotkanie Klubu Podróżnika – świąteczne spotkanie przy zimowej herbacie i pierniczkach. Rozmowy o kulinarnych zwyczajach różnych regionów. Wstęp wolny.

21.12 (sobota) Sobota dla Małych i Dużych:

* Wehikuł sztuki – temat: Maria Jarema. Historia sztuki dla najmłodszych (7-12 lat). Godz. 11.00-13.00. Opłata 25 zł.

* Mali Einsteini – temat: Kolorowe ognie i ogniste tornado. Doświadczenia i eksperymenty dla dzieci w wieku 4-9 lat. I grupa – godz. 10.00, II grupa – godz. 11.00, III grupa – godz. 12.00. Opłata 30 zł.

21.12 (sobota) godz. 12.00 „Kiedy nam do siebie bliżej…” koncert świąteczny w wykonaniu Studia Wokalnego DK Zacisze. Wstęp wolny.

Strona jest własnością Nowej Gazety Praskiej. Kopiowanie struktury witryny bez zgody właściciela - zabronione.