Zapraszamy na nasz
This is an example of a HTML caption with a link.

Dom Kultury Zacisze
ul. Blokowa 1,
www.zacisze.waw.pl
tel. (22) 679 84 69, 743 87 10

3.06-11.06 Wakacyjne zajęcia teatralno-wokalne. Projekt „Teatralna Karuzela” – nabór uczestników na bezpłatne warsztaty dla młodzieży 11+. Projekt realizowany w partnerstwie z Teatrem Rampa. Termin zajęć: 26-30.08.2019 (5h dziennie), pokaz finałowy projektu 31.08.2019. Finasowanie: Fundusz Animacji Kultury WPEK (zadanie III - projekty rewitalizacyjne). Ilość miejsc ograniczona. Zapisy przez stronę internetową www.zacisze.waw.pl/pl/nabor-teatralna-karuzela.

7.06 (piątek) godz. 11.00 Klub Ludzi Kultury. W programie: o Muzeum Sportu i Turystyki w Warszawie opowie prof. Wojciech Zabłocki - przewodniczący Rady Muzeum, prezentacja zdjęć dzieł polskiego rzeźbiarza Igora Mitoraja, piosenki wakacyjne w wykonaniu Beaty Agaty Więcek oraz prezentacja wakacyjnych lektur „Obrazy pomalowane słowami”, „Operacja War War”. Moderator Bogusław Falicki. Spotkanie w ramach Szklanej Góry MAL. Wstęp wolny.

8.06 (sobota) godz. 10.00-14.00 Pchli Targ i sąsiedzkie spotkania. Kup, sprzedaj, zamień! Dla tych, co lubią korzystać z okazji, kupować rzeczy z „drugiej ręki”, nosić się eko, bliska jest im idea zero waste. Animacje w plenerze, planszówki i ping-pong. Rezerwacja stanowisk w dniu imprezy.

8.06 (sobota) Sobota dla Małych i Dużych:

* Wehikuł sztuki – temat: Mural. Historia sztuki dla najmłodszych (7-12 lat). Prowadzi Anna Podniesińska-Bartoszek. Godz. 11.00-13.00. Zajęcia w plenerze. Opłata 25 zł.

* Mali Einsteini – temat: Żelki nie tylko do jedzenia. Doświadczenia i eksperymenty dla dzieci w wieku 4-9 lat. I grupa – godz. 10.00, II grupa – godz. 11.00, III grupa – godz. 12.00. Opłata 30 zł.

8.06 (sobota) godz. 17.00 Letnia prezentacja uczniów sekcji nauki gry na gitarze. Wstęp wolny.

10.06 (poniedziałek) godz. 11.00 Uroczyste zakończenie roku akademickiego 2018/2019 Uniwersytetu Trzeciego Wieku Domu Kultury Zacisze. Występ zespołu wokalno-estradowego „Zaciszańska Nuta” i pokaz tańca integracyjnego.

12.06 (środa) godz. 11.00 Spotkanie Koła nr 5 - Zacisze Związku Emerytów, Rencistów i Inwalidów.

12.06 (środa) godz. 19.30 Kolonie - zebranie rodziców dotyczące kolonii letnich w Beskidzie Żywieckim.

13.06 (czwartek) godz.17.30 Koncert muzyki filmowej „Soundtrack” – prezentacja w wykonaniu zespołu Voice of Zacisze oraz solistów Studia Piosenki Rozrywkowej DK Zacisze. Wstęp wolny.

13.06 (czwartek) Góra Kalwaria i okolice - wyjazd kulturalno-integracyjny Klubu Podróżnika. Zapisy w poniedziałki po wykładzie.

15.06 (sobota) Sobota dla Małych i Dużych:

* Mali Einsteini - temat: Jak działa napęd elektryczny. Doświadczenia i eksperymenty dla dzieci w wieku 4-9 lat. I grupa - godz. 10.00, II grupa - godz. 11.00, III grupa - godz. 12.00. Opłata 30 zł.

15.06 (sobota) godz. 13.00 „Mój pierwszy koncert” prezentacja uczniów Małego i Dużego Studia Wokalnego. Wstęp wolny.

15.06 (sobota) godz. 17.00 „Czy dorośli potrafią fantazjować?” - premiera spektaklu w wykonaniu Teatru Pinokio. Wstęp wolny.

15-19.06 Plener malarski w Radziejowicach – wspólny wyjazd uczestników sekcji akwareli i pracowni malarstwa DK Zacisze.

17.06 (poniedziałek) godz.18.00 Letnia prezentacja uczniów sekcji nauki gry na keyboardzie. Wstęp wolny.

17.06 (poniedziałek) godz. 18.30 i 20.00 „Galeria pytań” – premierowy pokaz etiud Młodzieżowego Studia Teatralnego. Ilość miejsc na każdy pokaz ograniczona (30). Wejściówki do odbioru w kasie DK Zacisze.

24-28.06 Lato w mieście – tydzień w krainie Lego. Budowanie Lego City – miasta bogate w służby ratownicze i udogodnienia cywilizacji. Dodatkowo elementy Lego Robotyki – WeDo oraz Lego gry planszowe i zajęcia ruchowe. Godz. 7.30-16.30. Oferta dla dzieci w wieku 6-10 lat. Opłata 275 zł. Zajęcia prowadzi Akademia Iwony Kalaman.

24-28.06 Lato w mieście – gry strategiczne i mikromodelarstwo.

Gry strategiczne codziennie w godz. 9.00-16.00. Opłata 30 zł/dzień. Oferta dla uczestników sekcji mikromodelarstwa DK Zacisze.

Mikromodelarstwo – wtorek i środa w godz. 10.00-13.00. Opłata 25 zł + model (własny lub od instruktora). Oferta dla dzieci w wieku 10+.

30.06 (niedziela) godz. 21.30 Letnie Kino Plenerowe – pierwszy pokaz z serii „Oskary na Zaciszu”. Realizacja w ramach Budżetu Partycypacyjnego 2019.

Strona jest własnością Nowej Gazety Praskiej. Kopiowanie struktury witryny bez zgody właściciela - zabronione.